KAYSERİ YAĞLAMASI
yapılışı..
un,tuz,süt hamur yapılır,yumurta büyüklügünde parcalara ayırıp,ince,ince acıp teflon tavada pişirilir.....
sosu için
kuru sogan,yeşil biber küçük,küçük dogranıp kıymayla birlikte kavrulur,salca eklenip birazda su ekleyip pişirilir....
sos ve yufkalar hazır olunca. bir kat yufka, bir kat kıymalı sos üst üste hazırlanıp dörde bölünür, üzerine sarımsaklı yoğurt konup afiyetle yenir:)))))))))
NOT
unutmayın kayseri yağlaması yenirken çatal kullanılmaz.
elinizle yiyeceksiniz tadı öyle cıkıyor:))))))))
AFİYET OLSUN
bu tarifi http://cafemis.blpot.com/ arkadaşıma gönderiyorum:)))
teşekkür ederim arkadaşım.Yağlamadan bir dilim aldım.Ellerine sağlık olsun
YanıtlaSilbizim dünürlerde kayserili inşallah bizde kayseri yaglaması yeriz halime hanım elleririne saglık arkadaşım nefis ve leziz bir tat görünüyo
YanıtlaSilafiyet olsun Elzemcigim.
YanıtlaSilkayserili olupda yapmazmı safiye hanım....
ellerıne sağlık,nefis?
YanıtlaSilHemşerimiyiz yoksa?
:)
sevgilerimle...
teşekkürler SEVGİLERİMLE, sizde kayserilimisiniz. ben kayserinin yeşilhisar ilcesindenim:))))))
YanıtlaSilevet elle yenildimi ayrı bi zevki çıkıyor..bide o ekmeği arkalı önlü tereyağıyla yağlayıp arasına bide tulum peyniri koyduğun zaman çokta güzel oluyor :) acıktım yorumu yazarken :D sevgiler..
YanıtlaSilevet siyah Süt mmmm vala dün çoçuklara yapmıştım kalabalıklardı bana yemek icin fırsat kalmadı:))))))
YanıtlaSilhayatım yapmayın bana bunu yaaa bu güzellikler bende kilo olarak kalıyor:)))))
YanıtlaSilsüper görünüyor ellerine sağlık
:)))))yapınca paylaşayım dedim canım haticem belki yapmak isteyen olur diye......
YanıtlaSilmerhaba memleket yemeklerıaklıma geldı bızde çok yaparız yağlama sevgıler
YanıtlaSilaman allahım nasıl lezzetli yapabilirmiyimki? sanmıyorum ama :)
YanıtlaSileminim çok güzel bir lezzettir çünkü görüntüsü gel beni ye diyor:) ellerinize sağlık
YanıtlaSilenfesssss görünüyor azcık aldım haberin olsun :)
YanıtlaSilafiyet olsun evinnesesi:))))
YanıtlaSilEline saglık arkadasım,tarıfın 66.sırada yayında,bugun kapanıs yapacagım,tum tarifleri yayına verıyorum,benı yalnız bırakmadıgın ıcın tesekkur edıyorum,ömrün güzel gecsın,sevgıler
YanıtlaSilAman yarabbisii :) tarif defterimdekiyle aynı ölcü ve malzemeler , ben biber kullanmıyorum sadece evet yağlamanın esprisi elle yenmesi şöyle ağzınız burnunuz yoğurda bulanmalı, kayserinin meşhur bamya corbasını da es gecmemek lazım
YanıtlaSil