26 Şubat 2011 Cumartesi

KAYSERİ YAGLAMASI


KAYSERİ YAĞLAMASI
yapılışı..
un,tuz,süt hamur yapılır,yumurta büyüklügünde parcalara ayırıp,ince,ince acıp teflon tavada pişirilir.....
sosu için
kuru sogan,yeşil biber küçük,küçük dogranıp kıymayla birlikte kavrulur,salca eklenip birazda su ekleyip pişirilir....

sos ve yufkalar hazır olunca. bir kat yufka, bir kat kıymalı sos üst üste hazırlanıp dörde bölünür, üzerine sarımsaklı yoğurt konup afiyetle yenir:)))))))))
NOT
unutmayın kayseri yağlaması yenirken çatal kullanılmaz.
elinizle yiyeceksiniz tadı öyle cıkıyor:)))))))) 
AFİYET OLSUN
bu tarifi http://cafemis.blpot.com/   arkadaşıma gönderiyorum:)))

16 yorum:

  1. teşekkür ederim arkadaşım.Yağlamadan bir dilim aldım.Ellerine sağlık olsun

    YanıtlaSil
  2. bizim dünürlerde kayserili inşallah bizde kayseri yaglaması yeriz halime hanım elleririne saglık arkadaşım nefis ve leziz bir tat görünüyo

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun Elzemcigim.

    kayserili olupda yapmazmı safiye hanım....

    YanıtlaSil
  4. ellerıne sağlık,nefis?
    Hemşerimiyiz yoksa?
    :)

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler SEVGİLERİMLE, sizde kayserilimisiniz. ben kayserinin yeşilhisar ilcesindenim:))))))

    YanıtlaSil
  6. evet elle yenildimi ayrı bi zevki çıkıyor..bide o ekmeği arkalı önlü tereyağıyla yağlayıp arasına bide tulum peyniri koyduğun zaman çokta güzel oluyor :) acıktım yorumu yazarken :D sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. evet siyah Süt mmmm vala dün çoçuklara yapmıştım kalabalıklardı bana yemek icin fırsat kalmadı:))))))

    YanıtlaSil
  8. hayatım yapmayın bana bunu yaaa bu güzellikler bende kilo olarak kalıyor:)))))
    süper görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. :)))))yapınca paylaşayım dedim canım haticem belki yapmak isteyen olur diye......

    YanıtlaSil
  10. http://belguzar anne.blogspot.com28 Şubat 2011 17:13

    merhaba memleket yemeklerıaklıma geldı bızde çok yaparız yağlama sevgıler

    YanıtlaSil
  11. aman allahım nasıl lezzetli yapabilirmiyimki? sanmıyorum ama :)

    YanıtlaSil
  12. eminim çok güzel bir lezzettir çünkü görüntüsü gel beni ye diyor:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. enfesssss görünüyor azcık aldım haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  14. afiyet olsun evinnesesi:))))

    YanıtlaSil
  15. Eline saglık arkadasım,tarıfın 66.sırada yayında,bugun kapanıs yapacagım,tum tarifleri yayına verıyorum,benı yalnız bırakmadıgın ıcın tesekkur edıyorum,ömrün güzel gecsın,sevgıler

    YanıtlaSil
  16. Aman yarabbisii :) tarif defterimdekiyle aynı ölcü ve malzemeler , ben biber kullanmıyorum sadece evet yağlamanın esprisi elle yenmesi şöyle ağzınız burnunuz yoğurda bulanmalı, kayserinin meşhur bamya corbasını da es gecmemek lazım

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...