1 Haziran 2011 Çarşamba

KUŞBAŞI ETLİ KARNIYARIK

YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletelim.diğer taraftan 250 gr parca eti rondadan cekip biraz inceltelim,yada bıcakla küçük,küçük kuşbaşı doğrayalım.kurusoğan,sivri biber,sarımsak ince,ince dograyıp etle beraber suyunu cekinceye kadar kavuralım.daha sonra 1 tane domateside dograyıp katalım.biraz daha kavrulduktan sonra 1 kaşık salca ilave edelim.tuzunu baharatlarını katalım ve çok az su ilave edelim 15 dakika suyunu çekinceye kadar pişirelim...
patlıcanları yıkayıp suyunu bir peceteyle aldıktan sonra hafifce yağda kızartalım,pişireceğimiz kaba alıp hazırladığımız içi patlıcanların içerisine dolduralım üzerine domates,biber dilimleriyle süsleyip.
1 kaşık salcayı sıcak suda eritip ilave edelim 200 derece fırında pişirelim....
AFİYET OSUNNNN:))))
 

6 yorum:

  1. ellerine sağlık afiyet şeker olsun.çok sever az yaparım çünkü benim eşim patlıcandan nefert eder:((
    artık bunuda gördüm yapmak farz oldu:))

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık patlıcan her zaman favorimdir. parça etle hiç deneme dim lezzetli olmuştur mutlaka.
    canım döndüm İstanbuldan İzmirdeyim:)
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. ayyy çok severim ben çok güzel görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. canım benim ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Valla pek de lezzetli görünüyor. Patlıcanın her türlü yemeğini severim. Ellerinize sağlık afiyetle.

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık.Pek bir severim.Yaz patlıcanından siftah yapmadık doğrusu.Darısı başımıza diyelim.

    YanıtlaSil

hoşgeldiniz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...